torsdag den 29. december 2011

Julens nyerhvervelser

På min ønskeliste var der selvfølgelig oplistet strikkebøger :-)
Jeg ved at det er svært for familie og venner at finde frem til bøgerne i den lokale boghandler, men jeg plejer at sige "Sommerfuglen, Sommerfuglen og atter Sommerfuglen... og så evt. Saxo.com" Dér kan jeg få alt :-)

Isagers kalender 2012
På vanlig vis kunne jeg dog ikke dy mig da jeg var ude og juleshoppe til andre også at købe en ekstra lille julegave til mig. :-) Dårlig stil 3 dage før jul, da jeg i realiteten kunne risikere at få 2 af samme slags..
Men jeg faldt for Isagers 2012 kalender - den kostede kun en 50'er og jeg trængte altså til lidt hurtig selvforkælelse :-)

Kalenderen indeholder 12 små opskrifter fortrinsvis huer og halstørklæder. Jeg havde på nettet set billeder af de forskellige modeller og kunne godt gennemskue at det var små projekter, der nok ikke var så meget nyt i for mig - men der var dog én model der fik mig til købe kalenderen:


En hue med en masse folder.. en teknik jeg vist ikke var stødt på før og som derfor helt klart var en 50'er værd for mig :-)

Jeg skulle måske have givet mig tid til at bladre lidt i kalenderen inden jeg købte den, men jeg havde travlt - og havde jo set billedet på nettet og "skidt, det er jo bare en halvtredser.."
Men altså, der er ikke noget strikketeknik i huens folder.. Det er "bare" sammensyninger fra indersiden :-(

Masker og mønstre
En helt anden succes var derimod brormands julegave til mig!


Jeg havde læst og hørt meget godt om "Masker og Mønstre - inspiration til strik" af Paulette Adam og Lisbeth Tolstrup, men havde faktisk ikke selv haft anledning til at bladre i den. Den blev dog skrevet på listen over ønskede bøger.. og hold da nu op, hvor er det en fed bog!

Jeg tror jeg et eller andet sted havde regnet med at bogen indeholdt de obligatoriske 50 sider med hvordan slår man masker op og hvad er en ret og en vrang - og så ville der måske på de sidste 20 sider være noget nyt eller nogle teknikker jeg trængte til at få genopfrisket.

Snydt igen! Det her er en bog med opsamling på alle de gode workshops jeg har været med til gennem de sidste par år: Dobbeltstrik, Patentstrik, Løbemasker, Bieser og Domino - og så er resten af bogen ellers bare spækket med ting, jeg ikke har prøvet men som ser sjovt og spændende ud. Og selvfølgelig er der opskrifter på mindre projekter så man kan kaste sig ud i noget nyt, men stadig have en lille smule sikkerhedsnet under sig ;-)

Jeg kan kun anbefale at denne bog finder frem til alle strikkegale nørders reoler - stor, stor inspiration og pludselig kan jeg få lyst til at strikke halstørklæder igen bare fordi teknikken er sjov og ny. Dejligt!

4 kommentarer:

 1. Altså det der med lige at give sig selv en lille 'something' op mod jul , ja det er vel den slags der sker ;o)
  Sikken flot strikkebog du fik af din bror - den skal nok komme i sving, tror jeg. Hold da op ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Fedt med lidt nyt inspiration og samtidig også et opslagsværk til lige at tjekke gammelkendte teknikker :-)

  SvarSlet
 3. Jeg fikk også denne boken til jul, og ble veldig positivt overrasket. Spekket med strikketeknikker og det gjør den så mye mer interessant enn en strikkebok med fine oppskrifter. Den skal studeres nærmere det er sikkert :-)

  SvarSlet
 4. Man kan ind imellem komme til at købe "lidt hurtigt" og blive skuffet. Jeg gjorde det med Isagers "Home collection 2011". Måske vi kan lære noget hen ad vejen;=D
  Dejligt at den "rigtige" julegavebog var en god oplevelse.

  SvarSlet