søndag den 17. oktober 2010

Dobbeltstrik og kærestevanter

Torsdag aften tilbragte jeg i Huset i Magstræde sammen med Annette Danielsen og ca. 40 andre strikketosser.

Arrangøren bag var Sommerfuglen - den dejligste "Garn- og alt mulig andet"-butik i København. Sommerfuglen har hele efteråret arrangeret foredrag og workshops med Danmarks bedste strikdesignere - og selvom der sikkert er en del der ville korse sig over at skulle betale 175 kr. for 3 timer koncentreret om  strikning, så er det altså bare dejligt for mig. :-)

Annette - der er aktuel med udgivelsen "Strik en stund" - fortalte først lidt om hvordan hun var kommet i gang med at strikke på professionelt plan og hvordan hun fik ideerne til hendes design og bøger. Heldigvis havde hun taget alle hendes dejlige trøjer med, så man kunne mærke og ikke mindst prøve dem på.
Sidstnævnte er så absolut det bedste ved disse foredragsaftener. Man kan sidde nok så mange aftener med bøgerne i sofaerne og planlægge hvad næste strikkeprojekt skal være - men når man prøver trøjerne, finder man hurtigt ud af hvilke der er virkelige favoritter og hvilke trøjer, der bare ikke lige har dét alligevel.

Mine favoritter blandt Annettes modeller er pt. (i prioriteret rækkefølge :-))
 1. Løvfald - en dejlig nederdel, der kræver en masse rester garn.
 2. Cumulus - en dejlig tyk cardigan med flotte snoninger
 3. Nostalgi - en af de trøjer, som jeg havde bladret let henover i bogen, men som bare var perfekt da den kom på
 4. Hvirvelstrøm - i den lækreste blå
 5. Regndråber - i den mørke gråblå
Dobbeltstrik
Udover historien om Annettes strikkekarriere var der også tid til en lille workshop. Annette havde lavet 8 forskellige strikkemønstre/opskrifter som man kunne prøve kræfter med. Jeg kastede mig over det der hedder dobbeltstrik. Jeg har aldrig fattet hvordan det kunne lade sig gøre at have en glatstrikket overflade på begge sider af strikketøjet - og nu var chancen der for at dumme mig under supervision :-)

Her er resultatet:
Den ene side

Den anden side


Teknikken egner sig fortrinligt til halstørklæder. Selvom der bliver brugt dobbelt så meget garn (som jo gør det dobbelt så varmt), så bliver selve arbejdet løsere/lettere i det end hvis man strikkede 2 glatte stykker og syede det sammen til sidst. Og igen - det er fedt at kunne slippe for vrangsiden en gang i mellem :-)

Annette har designet nogle dejlige tørklæder med denne teknik, bl.a. Søndagsavis fra hendes nye bog.


Hvad er der på pindene pt.?
I øjeblikket strikker jeg lystigt på et sæt kærestevanter. Sættet består af 2 enkelte vanter og en "fælles"-vante, som man kan flette fingre i.
Karen Noe er designeren og jeg har haft kig på dem i mange år.

De forhåbentlig glade modtagere er min fætter Jørn og hans kone Hanne, der i september holdt en dejlig sølvbryllup fest på Comwell i Holte.Når de 2 enkeltvanter også er færdige skal de alle filtes i vaskemaskinen og derefter pyntes med krøluld.

7 kommentarer:

 1. Hej

  Hvor er det godt at se, at du har fået gang i din blog og dejligt at få lidt inspiration :o).. jeg sender straks et link til min mor, som jo er strikkeguruen i mit nærområde ;o).. glæder mig til at høre mere..

  SvarSlet
 2. Hej Kristin.

  Dejligt at du følger med. Jeg har en plan om at skrive sådan ca. 1 gang om ugen - så må vi se om det holder.. ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Curlynerd Jeg er Kristins mor... spændende blog du har lavet jeg har lige været til et foredrag på Genofte Hovedbibliotek med Marianne Isager nu har jeg lige fået et vink om endnu et med Lotte Kjær samme sted http://www.facebook.com/event.php?eid=105171416211145

  Håber det giver mening Hilsen Anni

  SvarSlet
 4. foredraget med Lotte Kjær hedder "Slip maskerne løs" Hilsen Anni

  SvarSlet
 5. Hej Anni

  Tak for tippet - jeg har straks reserveret en billet. :-)

  Marianne Isager havde jeg fornøjelsen af i sidste måned. Jeg glæder mig til hendes reviderede udgave af Strik a la carte der skulle komme i slutningen af november. Dejlige ting!

  SvarSlet
 6. suveræne !!
  har du set
  Falkenberg på DK4 ??

  SvarSlet
 7. Ja, det er nogle dejlige udsendelser. Udsendelsen med Vivian Høxbro er en af mine favoritter - måske fordi det gik op for mig at der faktisk er folk der lever af at strikke og sætte farver sammen.. :-)

  SvarSlet