mandag den 25. oktober 2010

Nostalgi, Løvfald og en hue til mor..

Weekenden er blevet tilbragt i Ebeltoft sammen med min mor. En dejlig tur med besøg på Trapholt og glasmuseet i Ebeltoft - og en masse dejlige butikker og lækre frokoster. Mums :-)

På vejen hjem i dag fik vi tid til at gøre hold i Århus. I Århus ligger Marianne Isagers tidligere garnbutik, der pr. 1. oktober er overtaget af Charlotte Tøndering. Sortimentet er stadig Isager garner og modellerne er fortrinsvis Annette Danielsen og Marianne Isager.

I sidste uge besluttede jeg mig for at det var tid til at købe garnrester til Løvfald nederdelen.
Charlotte var sød og hjælpsom til at finde de helt rigtige "Anne"-farver - og sluttede af med bemærkningen "og du ringer bare, hvis du løber tør" :-)


Jeg fik de dejligste farver til nederdelen og kan næsten ikke vente med at komme i gang med at blande farver.

Min mor skal kunne holde hovedet varmt..
Et nyt halstørklæde i en af Ebeltofts dejlige butikker fik skabt behov for en ny hue, der kunne matche..

Mens jeg udvalgte farver og prøvede diverse striktrøjer prøvede min mor huer. Hun fandt nedenstående model, der bliver strikket i det lækreste, bløde og tykke alpaca garn - det perfekte huegarn (også for dem der synes at uld kradser..).


Huen bliver strikket på pind 4.5 - så den er nok færdig om en uges tid.. :-)

Vinterens projekt er fundet
Måske var det lidt i overkanten, men når nu man er i en dejlig garnbutik og kan vælge og vrage mellem farver og kvaliteter er det svært at være standhaftig...
Jeg kom derfor til (!) at investere i garn til Annette Danielsens "Nostalgi" fra hendes nyeste bog "Strik en stund"..


Som udgangspunkt forsøger jeg at nøjes med et projekt ad gangen - men da jeg regner med at "Løvfald" nederdelen bliver hurtig færdig (og huen endnu hurtigere) var der lige pludselig en gyldig argumentation for at købe til et ekstra projekt... Man skulle jo nødig løbe tør for garn ;-)

"Nostalgi" er bare så flot når den kommer på. Da jeg så den i bogen var jeg langt fra solgt og syntes den var alt for putte-nuttet med snoninger, skød, flæser etc. Men da den kom på faldt den bare så fint uden at være stor og tung - eller putte-nuttet :-)

Jeg valgte garnet i samme farve som Annettes model, men i stedet for den sarte lysegule hun bruger til biesen valgte jeg en lidt mere limegrøn farve. Den bliver bare så god - og jeg glæder mig til et "snonings"-projekt.

6 kommentarer:

 1. Er da helt vild med trøjen her til sidst :) Wow.

  SvarSlet
 2. Hej Louise
  Den er også helt vildt flot. Regner med at den kan holde mig beskæftiget et stykke tid ind i januar :-)

  SvarSlet
 3. Ja det kunne jeg godt forestille mig. Glæder mig til at se det færdige resultat :)

  SvarSlet
 4. Aj, hvor er den fantastisk....

  SvarSlet
 5. Flotte ting du har fat i.. Kan godt forstå, at du er faldet for nederdelen!

  Jeg er også vild med alpaca og har bl.a. hæklet et kæmpe sjal i den type garn, som jeg går med hele tiden (som halstørklæde). Jeg har en datter, der synes det kradser og kilder! (Det er da ikke til at forstå!) Så jeg har brug for at finde noget garn, der er endnu blødere, og dog stadig varmt. Har du nogen erfaringer med cashmere garn?

  God strikning :o)

  SvarSlet
 6. Hej Kristin. Har faktisk ikke lavet noget i Cashmere, men synes at der er mange af de små spinderier, der laver nogle særligt dejlige bløde garner i alpaca ell. merino.
  I Roskilde har vi "Rok og Uld". Hun har flere forskellige gode bud på garner der ikke kradser eller kilder (det sidste er næsten det værste :-))
  Ellers er der jo også "Sommerfuglen" i Kbh. - der har jeg bl.a. købt noget håndfarvet garn i Blue Face Leiceister, der er dejlig blødt.
  Nogle af garnerne fra "Wilfert" er også meget bløde, men det bedste vil nok være at tage din datter med så hun kan mærke selv - og selv vælge farver.
  Man kunne jo også overveje at strikke i noget blandingsgarn - og så bare erkende at det holder en enkelt sæson.. Det varmer jo stadig - og så er der også muligheder for et projekt året efter :-)

  SvarSlet