tirsdag den 21. december 2010

Skuffende..

Så blev jeg færdig med det gule løbemaskesjal. Og det lever altså ikke helt op til mine forventninger.. :-(

For en måneds tid siden var jeg til foredrag med Lotte Kjær (hende med løbemasker..) - og der havde jeg mulighed for at prøve et færdigstrikket sjal.

Jeg faldt for modellen fordi det havde en god længde, en lethed i sig pga. løbemaskerne, men samtidig også en vis tyngde i kraft af den faste kant - og som gjorde at sjalet lagde sig godt om skuldrene.

Iflg. Lotte og iflg. opskriften i hendes bog skal der kun bruges 100 g. boucle. Men mit sjal er altså IKKE blevet som i bogen eller som det jeg prøvede til foredraget :-(

Det er - synes jeg - blevet alt alt for kort..


Hvad gik galt?
  • Jeg strikkede sjalet på pind 10 (opskriften siger enten pind 10 eller 12). Måske var det her det gik galt?
  • Jeg valgte at slå 40 masker op - måske skulle jeg hellere have slået 34 masker op..
  • Den faste kant i enderne blev 10 pinde bred - måske skulle den have været mindre (på den anden side, så er det kanten der giver tyngden til sjalet)
Og så strikkede jeg til der absolut ikke var mere garn tilbage i nøglet. Tror sammenlagt jeg har ca. 30 cm. garn tilbage :-)

Lotte skriver at sjalet trækker sig længere i brug, men jeg kan alligevel ikke forestille mig at det kan blive så langt som jeg havde ønsket mig det. Jeg har ikke en gang vasket/filtet det endnu, men kan kun forestille mig at det bliver mindre efter sådan en tur..

Jeg har stadig et nøgle boucle tilbage. Ikke i den majskolbegule (som kæresten kalder det..), men i en dyb lækker lilla..

Måske prøver jeg at strikke sjalet en gang til med ovenstående tilpasninger, måske dropper jeg det bare... Men hvis der er en eller anden i omgangskredsen der har behov for udleve sin indre påskekylling til fastelavn, så er dresset hjemme.. :-)

Æv.

2 kommentarer:

  1. Kender det godt, det der med, at tingene ikke bliver, som man ønsker det.. det er surt! Jeg synes nu sjalet ser flot ud. Men hvis du ikke er tilfreds nu, så bliver du det nok heller ikke, medmindre du laver et nyt. Den lilla farve lyder lækker..

    SvarSlet
  2. Hej Kristin. Det tror jeg heller ikke. Jeg er i gang med Nostalgi lige nu - og når jeg får brug en pause i snoningsarbejdet, kan det være at jeg kaster mig over endnu et forsøg med den lilla..

    SvarSlet