søndag den 2. januar 2011

Den perfekte hue?

I løbet af hele december har jeg gået og kigget efter andre folks hoveder.. Måske lidt sært, men jeg har været på en mission: At finde frem til den perfekte hue!

Jeg ved ikke om det er lykkedes helt endnu.. men jeg tror det :-)

Smag og behag er selvfølgelig forskellig - og nogle vil have en lille tæt skihue, andre er til alpehuer, nogle vil have snoninger eller farver - og sidst men ikke mindst er der pose-huerne.

Ravelry.com er et community for strikke- og hæklenørder - og her kan man søge blandt lidt over 195000 opskrifter!
Nogle af opskrifterne er fra magasiner som ikke kan fås i DK eller er udgået, nogle af opskrifterne koster penge eller investering i en hel bog - men der er også rigtig mange af opskrifterne der er gratis. Helt præcis - i skrivende stund - 58.968 stk. :-)

Det er selvfølgelig ikke hueopskrifter det hele og noget af det falder ikke helt i min smag. Men jeg har fundet frem til følgende muligheder (klik på billederne for at se opskriften):

 
Alle ovenstående modeller er gratis - og kan hentes på ravelry.com (det er gratis at blive medlem :-))

Jeg er mest til posehuer, mest fordi de kan rumme mit forholdsvis store hår - og når huen kommer af har jeg en idé (eller i hvert fald et ønske) om at jeg ikke har fået fuldstændig fladt hår.

På den anden side, så kan jeg også godt lide at en hue sidder til ved ørerne.. So what to do? Man må lave sin helt egen hue :-)

Jeg er i gang med hvad jeg regner med bliver min yndlingshue - i hvert fald i denne sæson. En af de nærmeste dage skal der nok også komme billeder og opskrift her på bloggen.

Hvad kendetegner din perfekte hue?

10 kommentarer:

 1. Jeg er helt vild med det grå "pandebånd" - 2. række til højre :-)

  Er spændt på at se billeder af din hue...

  Mange hilsner fra Alex's Eva

  SvarSlet
 2. Det ser spændende ud....ret vildt med så mange opskrifter.

  Jeg er ikke så meget hue-menneske men skulle jeg vælge blev det nok nr. 3 i venstre side.

  Jeg er ret sikker på min søn vil synes om nr. 1 i venstre side, en rigtig flot herrehue.

  Knus

  JANE

  SvarSlet
 3. Jep, jeg kan kun erklære mig enig i pandebåndet. Det er på en eller anden måde den fede udgave af de pandebånd, der var fremme i 90'erne (må det have været) ;o). Men jeg kan også lide den nederste grå.. mht. hvad jeg stiller af krav til en hue, så skal den først og fremmest holde ørerne varme og fri for blæst, da jeg frygtelig nemt får ondt i ørerne og så må den gerne være flot eller utraditionel.. men samtidig ikke for flippet! :o) Hvad mon du finder ud af..

  SvarSlet
 4. ja, Ravelry er paradis for en strikker :-) Jeg skal også gerne have en hue som sidder til, hader når det blæser ind til mine kuldskære ører ;-) Glæder mig til at se din version.

  SvarSlet
 5. Jeg har strikket huer her i December, og selv fået nogle fantastiske af slagsen, men dem du har fundet på ravely er godt nok meget meget fede! Dem tror jeg lige jeg skal tjekke ud igen :-)

  SvarSlet
 6. Takk for en god blog post om luer! Godt nytt år!

  SvarSlet
 7. @Eva og Kristin: Pandebåndet er faktisk også ret fedt. Jeg har lige checket opskriften endnu en gang - og der skal kun bruges 1 ngl. Drops Alaska til den nette sum af 23 kr.(!!) Jeg har ingen anelse om hvordan Alaska mærkes, om det kradser, fnugger eller kilder.. Men det er godt nok billigt :-)
  @Jane: Hue nr. 1 i en mørkelilla eller mørkerød ville også egne sig godt som damehue - men fedt med en opskrift der kan bruges til begge :-)
  @Camilla: Sikke nogle flotte huer du har fået. Er lidt hooked på huen med den store snoning på tværs..
  @elineof: Tak - og i lige måde :-)

  SvarSlet
 8. nå, ja... og så skal den være blød og lækker og lige på det område er jeg MEGET kræsen... kan man ikke bruge det garn, man har lyst til, når blot det har samme tykkelse?? Hvis nu det der drops alaska ikke er blødt nok??

  SvarSlet
 9. Jo det kan man. Og hvis man har forelsket sig i noget garn med en anden løbelængde må man i gang med at tilpasse opskriften. Jeg kan se at et alternativ til Drops Alaska kunne være Drops Silke Alpaca (41 kr. pr. nøgle) Dét er i hvert fald blødt og rart at røre ved.. dog ikke så blødt som det garn jeg har gang i lige nu til min nye hue :-)

  SvarSlet
 10. Drops Alaska er 100 % uld tykt: 70 m på 50 gr og koster 23,- kr

  opskriften er fra drops www.Garnstudio.com hæfte 86 opskrift 10 alle opskrifter er gratis og på flere sprog !

  SvarSlet