mandag den 17. januar 2011

Et ekstra lag..

Min sorte vinterjakke har været lidt for kold i de sidste par måneder. På de rigtig kolde morgener har jeg derfor måtte ty til at trække mit turkise Revontuli sjal om skuldrene.


Sjalet giver lige det ekstra lag der skal til, men det er altså ikke alle dage at mit humør er til turkis/brune farver.. Ønsket om et sort uldsjal har derfor meldt sig sådan ca. hver vinter - og i år skal det forhåbentlig også blive til noget..

Jeg har set flere bloggere rundt på nettet anbefale Garnudsalg.dk's Blackhill Højlandsgarn. Farverne ser rigtig lækre ud - og prisen er der overhovedet ikke noget i vejen med: 35 kr. pr. 100 g.!
Jeg har købt 200 g. i farven Sorten Muld. - og farven er som navnet siger: Sort som muld. Så mørkebrun at den næsten er sort - som farven på tung våd, friskvendt muld på en vinterdag med høj himmel..

Da garnet ankom blev der ledt efter en opskrift på et vintersjal med et lækkert og udfordrende mønster. Opskriften blev fundet på ravelry.com - og var selvfølgelig gratis.. Designet er af Jenny Johnson Johnen og hedder Echo Flower Shawl. Her er det billede jeg faldt for - og som fik mig til at vælge lige præcis dette mønster:


Sjalet strikkes oppefra og ned og starter med at man strikker 3 masker op på en række af luftmasker. Denne teknik lærte jeg første gang i et Karen Noe sjal - og syntes som med al nyerhvervet viden at det var en stor åbenbaring for mig! Teknikken giver en ensartet pæn kant foroven, hvor det ikke lige er til at se hvor maskeopslaget er startet..
Prøv det, når du en gang skal strikke et sjal oppefra og ned.

Jeg er kommet godt i gang med det store stykke med blomsterne.

Som det kan ses ligner mit strikketøj ikke særlig meget det blomstermønster der er på det øverste billede. Men når jeg trækker lidt ud i sjalet, så det bliver glat kan jeg sagtens se mønsteret. Så en udspænding skal der helt sikkert til, når dette sjal er færdigstrikket!

Blackhill Højlandsgarnet er tyndt - og til tider måske også lidt for tyndt.. Jeg kan godt blive lidt bekymret for om garnet i visse passager kan holde til en udspænding, men det må vise sig..

Mønsteret er fint. Lige lidt udfordring i starten med at finde rytmen i mønsteret, men når den er fundet er det bare derudad. Om ikke så længe skal jeg i gang med kanten - og så skal jeg til at finde en ny rytme. Men det er dét der gør sådan et sjal sjovt at strikke :-)

Hvad er der ellers på pindene?

Jeg har stadig gang i min Nostalgi... eller sådan da..

På et tidspunkt kom jeg til at strikke med hovedet under armen  (pas på med det :-)) og fik sprunget en hel kolonne(!) i opskriften over. Miseren opdagede jeg først lidt for sent, så nu skal jeg tage mig sammen til at strikke et godt stykke baglæns for at få rettet fejlen.

I begyndelsen kunne jeg ikke forstå hvor det var gået galt - og om det overhovedet var gået galt.. Måske var det bare mig der ikke kunne forstå Annette Danielsens ellers så udførlige opskrifter..

Efter at have genlæst opskriften mindst 10 gange uden at blive klogere, blev jeg irriteret og sendte i stedet Annette en mail med råb om hjælp. Denne ville hun heldigvis gerne give - og da jeg skulle lave en lidt mere udførlig beskrivelse til hende andet end "Jeg kan ik' få det til at passe!!!" fandt jeg selvfølgelig selv fejlen med det samme!
Hvor blind kan man være??

11 kommentarer:

 1. Aj hvor det fantastisk.... fra top til bund. Jeg er helt vildt imponeret!!
  Sjalerne er fantastiske, men den der nostalgi... jeg mangler ord.Tænk at kunne lave sådan en.

  SvarSlet
 2. Smukke sjaler.. kan godt lidt brun, så det nye bliver nok rigtig flot :o)

  SvarSlet
 3. Ja, jeg er også ret vild med mønsteret - og farven er lækker selvom den måske ikke er helt så sort som jeg oprindeligt havde tænkt mig.. Men hva' - så giver det jo mulighed for at lave et andet (knaldsort!) sjal :-)
  Nostalgi er flot - især når den kommer på. Håber at jeg kommer helt i hus med den ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg er vildt imponeret! Sikke et projekt at kaste sig ud i, jeg er meget spændt på at se resultatet!! Det øverste sjal er også ret fantastisk!!
  Var til workshop med Annette Danielsen i går, har også liiiiige nogle ting af hendes jeg gerne vil igang med. Held og lykke!

  SvarSlet
 5. Det er et smukt sjal du har og et smukt sjal du er ved at strikke!
  Hæ, den har vi vist alle prøvet, den der med at tænke "det kan da ikke passe"... men godt, at du fandt ud af det ;)

  SvarSlet
 6. Mit turkise sjal var ikke særlig svært (til tider ret kedeligt.. ;-)) Garnet er fra Evilla, hvor farveskiftene er i garnet (så man skal ikke en gang skifte farve eller hæfte ender)
  Og behøver jeg fortælle at opskriften er gratis? ;-)

  SvarSlet
 7. Hold op hvor er det et smukt mønster du har fundet, kan godt forstå du måtte lave det. Glæder mig til at se det færdigt :-)

  SvarSlet
 8. hejsa er helt vild med det sjal. men da jeg ikke kan strikke er det min moar der skal gøre det. vil hører om jeg kan få dig til at oversætte opskriften bare den del hvor alle de tegn bliver beskrevet? for min mor kan ikke engelsk og jeg har oversat alt det andet via google oversætter men jeg mangler lige den del hvor tegnen af alle maskerne er.
  håber meget du vil hjælpe mig :-)

  du kan mail til mig på mieke.muzen@gmail.com
  ps fed blog du har
  -Mieke

  SvarSlet
 9. Hej Mieke
  Jeg bruger enten Sommerfuglens ordliste http://www.sommerfuglen.dk/shop/external/pages/da/eng_dansk.htm eller Garnstudios ordbog http://www.garnstudio.com/lang/dk/ordliste.php når jeg skal oversætte udenlandske strikkeopskrifter. Dér kan du med garanti finde de danske ord i stedet.. Hvis jeg er i tvivl om hvad der menes bruger jeg ofte youtube - fx. hvis jeg søger på "ssk", så kommer der en masse videoer op der viser mig hvordan man laver en "ssk". Smart - og det fungerer for mig :-)

  SvarSlet
 10. Nydelige sjal! Falt for Revountoli-sjalet (ehhhh, staves det slik), som jeg stort sett bare har sett i fargesprakende Evilla, det var vakkert i de blåtonene.

  SvarSlet
 11. Hejsa.. så lige, at du var ovre og hilse på min blog.. du er så tavs for tiden?!?! Har du manglet tid til dine projekter på det seneste?? Er så spændt på at høre, hvordan det går med det nye sjal, som jeg synes er verdens flotteste!! :o)

  SvarSlet