lørdag den 16. april 2011

Er det vinter nu?

Så blev jeg langt om længe færdig med mit vintersjal - og fik lagt sidste hånd på det en af de første varme forårsdage.. Men mon ikke jeg også kan bruge det som sommersjal?


Jeg har ikke fået strikket meget de sidste par måneder - lidt for mange aktiviteter og andet der krævede min opmærksomhed. Som en klog kreativ veninde sagde til mig: "Det kræver overskud at være kreativ" - og det har hun så ganske ret i. Men for et par uger siden fik jeg langt om længe taget fat i strikketøjet igen - og hvor var det dejligt :-)

Det ville dog have været sjovere hvis det havde været et helt nyt projekt jeg startede på, for det er altså ikke særlig spændende at tage et "gammelt" projekt frem og finde ud af hvor det liiige er man er nået til og "hvordan var det nu lige det var?". På den anden side, så var jeg kommet så meget i gang med sjalet at det også ville være åndssvagt ikke at gøre det færdigt..

Første del af mønstret "Echo Flower Shawl" var noget af en udfordring. Det tog mig lidt mere end et par pinde at blive mønsterfri ift. blomstermønstret - og det er nu altså lettere at strikke hulmønster når man kan "læse" maskerne og ikke hele tiden skal konferere hver maske med et A4 ark..


Kanten af sjalet var lettere at huske, men hold da op hvor går der meget garn til de mange små knuder der er i kantens mønster. I opskriften lægger Jenny Johnsen Johnen meget vægt på at man gør sig umage med at strikke løst når man laver maskerne til knuderne. Heldigvis strikker jeg løst fra naturens hånd, men gav alligevel lige maskerne lidt ekstra garn - og godt for det: for sikke noget gnidderværk dér hvor jeg havde været for hurtigt eller uopmærksom.


Aflukningen af sjalet var anderledes end jeg har prøvet før. I stedet for at lukke af med "2 r, træk en maske over" strikker man 2 vr, fører de 2 vr tilbage på venstre pind og strikker de 2 masker sammen med 1 vrang. Aflukningen laves med dobbelt garn - og det giver faktisk en god tyngde til kanten, samtidig med at aflukningen bliver til et lille mønster i sig selv.

Da sjalet var færdigt var jeg ikke helt så imponeret. Jeg var egentlig allermest træt af at kigge på det, men efter en vask og en udblokning på stuegulvet blev det alligevel lige præcis som det skulle være. :-)
I opskriften gentages blomsterrapporten 13 gange. Jeg ville gerne have sjalet rigtig stort, men vidste også at der skulle bruges rigtig meget garn til kanten, så jeg turde kun lægge 3 ekstra rækker blomster til.

I alt har jeg brugt 170 g Blackhill Højlandsgarn i farven Sorten Muld til sjalet og har 30 g tilovers, så måske kunne der godt have været til en ekstra række blomster, men det må blive i et andet liv.. For selvom jeg er tilfreds med resultatet bliver dette sjal ikke strikket af mig igen ;-)

Garnet har jeg købt hos Garnudsalg.dk og det kostede kun 35 kr pr. 100 g., så de rene materialeudgifter har altså kun været 59,50 kr! :-)

10 kommentarer:

 1. Flot sjal.
  Det kan da helt sikkert også bruges som "sommersjal", - ingen tvivl om det.

  SvarSlet
 2. Hold da helt op hvor er det blevet flot!! Sikke et projekt!! Godt at du er tilbage i bloglandet igen :-)

  SvarSlet
 3. ja dejlig at høre fra dig :0) vildt flot sjal, kender godt det med aldrig mere, men nogle gange smutter mig hukommelse ... nå tilbage til dig´, urtloig man kan holde garnprisen så langt nede, men det er så billigt og dejligt garn, ham hr. weller hoælder sig. kan kun sige igen så flot sjal ♥

  SvarSlet
 4. ej helt ærlig, der skulle så stå utroligt og holder :0)

  SvarSlet
 5. Det er godt nok flot det sjal. Skønt mønster. Og sikke et arbejde.

  SvarSlet
 6. Tak allesammen - jeg er også godt tilfreds. Men har helt klart fået stillet min lyst til hulmønstre lige nu.. (skal nok komme igen, bare rolig ;-))

  SvarSlet
 7. Jeg slutter mig til koret af rosende bloglæsere. D
  et er et meget flot stykke arbejde du der har fået fra hånden.

  Jeg er også stor stor fan af Mr. Weller og hans flotte (billige) garn. Og det holder i brug og vask. Ellers var der jo ikke noget ved at lægge et kæmpearbejde for dagen, hvis det hurtigt blev til en "karklud", vel?

  SvarSlet
 8. Slap dog af, hvor er det flot!!! Og godt at se dig på bloggen igen :o)

  SvarSlet
 9. Hvor er det bare blevet smukt - godt du vendte tilbage til det! Tænkt at man kan strikke noget så eksklusivt for så få penge!

  SvarSlet