onsdag den 20. april 2011

Der er mange ting i livet der er svært..

Der er mange ting her i livet der er svært - men det sværeste tror jeg lige pt er at genoptage et stykke kompliceret snonings-strikketøj efter 3 måneders pause :-)


Det drejer sig om Annette Danielsens Nostalgi, der har ligget ved siden af min sofa og ventet.. Årsagen til at strikketøjet blev lagt til side januar var fordi jeg havde læst opskriften forkert og havde lavet en fejl, der krævede en masse pille op-arbejde.. :-(

Allermest har jeg haft lyst til at gå ud og investere i et splintrende nyt strikketøj og lade by-gones være by-gones, men på den anden side er det jo også dumt - både fordi trøjen jo (forhåbentlig) bliver sk...-flot og garnet er superlækkert.

Jeg har derfor brugt de sidste par dage på at gå til og fra trøjen. I begyndelsen kunne jeg ikke en gang gennemskue hvor jeg var nået til - og kunne kun huske at det var blevet lagt til side fordi jeg havde strikket forkert. Men hvordan forkert?? I januar havde jeg fundet frem til hvor det var gået galt, men i stedet for at pille op havde jeg bare lagt det til side - og så har jeg i stedet kunnet bruge de sidste par dage på at gennemskue det hele en gang til!!

Så note til mig selv: 
"Når du konstaterer en fejl, så pil dog i det mindste op til dér hvor fejlen opstod inden du lægger strikketøjet fra dig! Så er det i det mindste til at genoptage arbejdet uden de alt for store genvordigheder senere hen."


Find fejlen..
Som I kan se er venstre forstykke ikke blevet helt så langt som ryggen.. ;-)
I januar gennemlæste jeg opskriften igen og igen - og var overbevist om at jeg havde gjort præcis (!) som der stod beskrevet. Efter en kort korrespondance med Annette Danielsen gik der dog pludselig en pråds op for mig og jeg kunne se hvor jeg var hoppet et helt afsnit over.

I skrivende stund kunne jeg bare ikke huske hvilket afsnit :-(
Og damn, det har været svært at gennemskue hvordan og hvorledes. Jeg har tegnet, talt og noteret.. smidt noter ud og startet forfra.. smidt noter ud og startet forfra... og aaarggghhhh!! Til sidst fik jeg lavet denne skitse af forstykket der ser ud til at passe - og som forhåbentlig kan hjælpe mig back on track.


Med klarsyn og ro i sindet over denne åbenbaring af opskriften kastede jeg mig i gang med højre forstykke, som umiddelbart så ud til at være fejlfrit. Så skulle jeg bare lige gennemskue hvilken af de 16 pinde i mønsteret jeg var kommet til, samt hvor mange udtagninger jeg havde fået lavet. Tælle, tælle, notere, tegne.. Overblik kan være en svær ting! ;-) Tilsidst kunne jeg konstatere at sidste strikkede pind havde været en pind 2 i mønsteret..

4 masker (!) inde på pind 3 måtte jeg stoppe op igen.. argghhhh, der er noget der heller ikke passer her!! Med hovedet under armen og i januars tåger er jeg åbenbart blevet enig med mig selv om at strikke 2 vr i stedet for 1 r og 1 vr en hel rapport igennem..

Så nu skal der pilles op - 1 rapport på højre forstykke og 3 rapporter på venstre forstykke..

Hvor svært kan det være? Ikke særlig vel, men meget meget kedeligt! :-)

7 kommentarer:

 1. Hold da op så grueligt galt det er gået med den skønne Nostalgi - hurra for din stædighed og go-på-mod så du nu snart er tilbage på pindene....og sikkert inden længe kan svøbe dig i en skøn trøje.

  God påske

  kh Jane

  SvarSlet
 2. Ja, jeg synes altså, at det er ret svært at pille op stadig have noget strikketøj tilbage, når jeg er færdig!! Der er samtidig overhængende fare for, at jeg eksploderer og kyler strikketøjet gennem lokalet. Det var faktisk en pille-op opgave i et halstørklæde, som har fået mig til at opgive strikningen helt! Så jeg har stor respekt for det, du er igang med. Stædigheden tror jeg til gengæld er gavnlig indenfor alt håndarbejde. Jeg har også meget gavn af min stædighed/vedholdenhed i syningen!! Hvorfor jeg bliver gal på strik og ikke på sy, aner jeg ikke... glæder mig til at se din færdige bluse, som du formentlig bliver ekstra glad for pga. alle vanskelighederne!!! ;o)

  SvarSlet
 3. øv det er træls når det driller! Håber du får styr på det, så den lækre trøje kan blive færdig :-)

  SvarSlet
 4. Hatten af for at du kæmper videre... Jeg er ikke sikker på at jeg havde været så standhaftig.. ;0D

  SvarSlet
 5. Uha hvor jeg føler med dig! Jeg er lige blevet færdig med min Nostalgi (mangler at sy ærmer sammen og på) og jeg indrømmer gerne at det har været noget af et projekt - ikke sjovt hele vejen igennem! Absolut et stykke strik der ikke bliver gentaget på min pinde!
  Men op på pinden igen og held og lykke med resten :O)

  SvarSlet
 6. Det er alltid så kjedelig å rekke opp. Da jeg bodde hjemme hos mine foreldre, så pleide jeg og moren min å rekke opp for hverandre. Da er det liksom ikke så ille å komme igang igjen.
  Sikkert veldig lurt med et diagram! Lykke til, du får det til tilslutt! Og når den er ferdig blir du nok glad for at du orket å fortsette med den. Jakken ser i alle fall veldig fin ut!!

  SvarSlet
 7. Godt at du tager kampen op. Det er en super skøn trøje. Glæder mig til at følge bloggen i fremtiden.
  Held og lykke

  SvarSlet