onsdag den 13. juli 2011

Strikker du hver dag?

I disse dage er kantinen på arbejdet tom.. Fra normalt at være 700 mennesker der passerer 3 buffeter i tidsrummet 11-13 er der nok ca 150 ansatte i disse uger.

Det kan mærkes og snakken faldt da også naturligt mellem 2 kolleger og mig om hvornår det nu var vores tur til at have ferie og hvad den skulle bruges på. Vi skulle alle sammen tilbringe den i Danmark og kom til at tale om de mange dejlige steder der findes i Danmark.

Hvor er der garn?
Som ægte strikkenørd er jeg begyndt at vurdere de fleste feriesteder ud fra om der er muligheder for at besøge nye garnbutikker eller komme på besøg hos strikdesignere og få sig en snak. For det meste foregår det stille i mit eget sind.. "Sønderborg? Dejlig by!" (Hmm.. er der garnbutikker der?)... "Fåborg? Skønt sted.." (Åh, der var en dejlig garnbiks en gang..)

Frokostsnakken kom omkring Fanø og Rømø og de brede strande og den dejlige og ikke mindst særlige natur der er dernede. Fanø kan dog ikke nævnes i mit selskab uden at jeg også bliver nødt til at nævne Strikkefestivalen. Jeg elsker Fanø og jeg elsker strik - og i weekenden 23.-25. september skal disse 2 ting kombineres. Kun mig, mine pinde og en hel masse andre strikketosser. Skønt!

Festivalen bliver afholdt hverandet år og det er den danske strikdesigner Christel Seyfarth der er drivkraften bag. Som jeg kan læse ud af programmet ser det ud til at alle Fanøs caféer, forsamlingshuse, sportshaller og andre ledige lokaler i denne weekend bliver brugt på at afholde i alt 73 workshops fordelt henover lørdag og søndag. Der kommer en masse undervisere fra hele Danmark, men der kommer også en del udenlandske designere og deler deres viden.

Hvad skal jeg lære?
Jeg har været heldig - synes jeg selv da det var mine 1. prioriteter - at få plads på flg. workshops:

Lørdag formiddag:
Moebius - en snoet ring
På Wikipedia kan man se definitionen af en Moebius, men kort fortalt er det en uendelig cirkel, der er drejet en halv omgang og hvor der ikke er en start eller en slut.

På Wikipedia har de flg. scenarie der beskriver det meget godt. Hvis en myre går lige ud ad en strimmel papir der er drejet til en Moebius, så vil myren når den en gang når tilbage til sit udgangspunkt have gået på begge sider af papiret..

I strik bruges det til halstørklæde/klude - og jeg skal jo nok strikke en enkel Moebius eller 2, men har egentlig ligeså meget meldt mig til workshoppen for at lære teknikken bag. :-)

Lørdag eftermiddag:
Columns of Cables
Den engelske strikdesigner og forfatter Elise Duvekot skal lære mig at strikke snoninger - i 2 farver! Det bliver så syret og jeg glæder mig til at få en masse idéer til nye projekter :-)

Søndag formiddag:
Columns of Color
Også med Elise Duvekot der denne formiddag skal lære mig at strikke stribet med 2 farver. Jeg kan ikke helt lure om det egentlig er 2-farvet patentstrik der dækker over dette - men skidt..
Selvom jeg har været til workshop omkring dette før kan det helt sikkert godt tåle en gentagelse :-)

Søndag eftermiddag:
Omregning af opskrifter
Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har stået og kigget på en trøje og tænkt "Argh, fedt snit forkert garn :-(" Denne workshop skulle gerne lære mig hvordan jeg kan tage en opskrift og med et par beregninger selv kan vælge det garn det skal være.

Den resterende tid
Resten af weekenden skal bruges på snak om strik, kig på strik, snak om strik, strik, kig på garn, snak om garn - og forhåbentlig også køb af garn.. Jeg har en skummel plan om at investere i et Christel Seyfarth sjal - enten Klitrosesjalet i den limegrønne variation eller Large Poppy. Hvilket et af dem det skal være - og om det overhovedet skal være - finder jeg ud af dér.

Lige om lidt..
Der er jo lang tid til september og om et par uger starter min sommerferie. Noget af ferien skal bruges i Skallerup Klit - ikke langt fra Tversted, hvor Marianne Isager har butik. Need I say more? ;-)

P.S.
Overskriften er inspireret af min kollega der efter et længere brændende indslag fra min side om festivalen spurgte "Strikker du hver dag?" Hvortil jeg måtte svare "Ja, altså øh.. det kan godt være at jeg lige for tiden ikke får strikket hver dag, men jeg kigger og tænker på strik hver dag! :-)"
Damn, så føler man sig lidt nørdet ;-) Som bevis kan jeg supplere med flg. billede som jeg fandt på min mobiltelefon


Billedet er taget ved en fodgængerovergang ved Rådhuspladsen, ofret er en stakkels japansk turist der denne dag havde valgt at tage en strikkjole/lang trøje på - og som uforvarende nu bliver udstillet (godt nok med ryggen til) på denne blog, bare fordi jeg synes hendes tøj var lidt fedt :-)

17 kommentarer:

 1. jeg tænker og strikker også hver dag men føler mig også nogle gange som en nørd :0)

  SvarSlet
 2. Godt at høre at jeg ikke er alene :-)

  SvarSlet
 3. Strikker hver dag??? Det kan du tro!!!
  Det er et krav fra min kære husbond, for får jeg ikke pinde mellem hænderne hver dag, kan jeg blive helt urimelig. Jeg får ganske enkelt abstinenser. ;OD

  SvarSlet
 4. Kender jeg alt for godt :-)
  I de perioder hvor jeg er allermest stresset er det i timerne med pindene at hjernen får en slapper..

  SvarSlet
 5. Jeg strikker også hverdag, så du er ikke alene. Jeg tror at vi er mange med den samme lidenskab til strik. Jeg kan se at vi skal deltage i den samme workshop på Fanø, lørdag formiddag. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften.

  SvarSlet
 6. Det lyder hyggeligt Merete - så kommer vi til at se hinanden in real life :-)

  SvarSlet
 7. Mjø, det kan godt være, at jeg ikke strikker hver dag, men som dig så tænker jeg på strik hver dag.
  Vi har vist alle et lidenskabeligt forhold til vores hobby ;)

  SvarSlet
 8. Jeg har lige været til Nordisk Strikkesymposium på Færøerne, hvor bla. Elise Duvekot underviste og holdt foredrag. Jeg havde hende ikke, men hørte at hun var en knaldgod underviser. Hendes foredrag var også rigtig godt, så du kan glæde dig!

  SvarSlet
 9. Hvor dejligt at høre Karen - nu glæder jeg mig endnu mere :-)

  SvarSlet
 10. Jeg strikker måske ikke hver eneste dag, men får alligevel lavet noget der har med garn el. tråd at gøre :D Så du er bare ikke alene med din last.

  Skøn blog du har, melder mig som fast læser hos dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 11. Kender alt til det der med at tænke på håndarbejde hver dag og store dele af dagen... jeg er fuldstændig opslugt af syningen. Og det sker også ofte, at jeg tænker på en strik. Desværre kan jeg ikke rigtig finde ud af det :o(

  Min stemme går til klitrosesjalet, hvis jeg skulle vælge mellem de to, du nævner, men min favorit er Mongolia (UDEN ponpon'er!!!!!!!): http://www.christel-seyfarth.dk/christel-seyfarth/shawl_MONGOLIA.html

  God festival, når du kommer dertil!

  SvarSlet
 12. Lis: Tak og velkommen til :-)

  Kristin: Mongolia er også smukt. Jeg tager heller ikke nogen endelig beslutning før jeg kan se med fingrene på Fanø ;-) Ift. syning og strik, så er jeg sikker på at du har nogle gode fif omkring for til fx. strikkede tasker.. Lad os lige tage den op igen, når det bliver aktuelt - har en skummel plan :-)

  SvarSlet
 13. Lad os bare for gang i et samarbejde... Jeg går pt og tænker lidt i tæpper - kombineret sy og strik.. :o)

  SvarSlet
 14. At strikke er en fantastisk ting. Jeg udfører den med glæde og helst hver dag.
  Den festival du skal deltage i lyder rigtig spændende. Jeg har på et tidspunkt forsøgt mig ud i en moebius, endda med hjælp fra nettet, men det var jeg ikke kvik nok til at få til at lykkedes. Forhåbentlig går det bedre for dig:-)
  Hilsen
  Anette

  SvarSlet
 15. Herligt at mødes på strikkefestivalen :) hold øje med min blog. Der kommer snart info om at jeg holder en strik-in i starten af december! Håber vi ses.

  SvarSlet
 16. Det ser ud til at den "japanske turist" er iført en fortolkning af Annette Danielsens "Regnvejrsdag" fra bogen "Strik en stund".
  mvh.Irene

  SvarSlet
 17. Hej Irene.
  Ja, det kunne faktisk godt ligne! Lidt tyndere garn, kortere løbemasker og ærmer der har løbemasker hele vejen op.
  Begge modeller er i mine øjne lige gode :-)

  SvarSlet