søndag den 2. oktober 2011

Min festivaldebut

I foråret 2010 deltog jeg i min første deciderede strikkeworkshop. Det var hos Vivian Høxbro i Stubbekøbing - og for min normale ikke-strikkende omgangskreds kom det bag på dem, at:

1. Jeg faktisk betalte penge for at være med
2. Der var begrænsede pladser - og meget hurtigt udsolgt..

For andre strikketosser kommer dette ikke som en overraskelse - og hver gang der dumper et nyhedsbrev ind fra fx. Sommerfuglen med workshops eller foredrag skynder jeg mig at købe en billet. For mig er disse arrangementer en dejlig anledning til at udvide min strikkehorisont, tale med andre strikketosser om mine og deres projekter - og jeg tænker at det også er en stor lettelse for min omgangskreds at jeg har fundet en sådan ventil :-)

På Vivian Høxbro workshoppen var det også første gang jeg hørte om strikkefestivalen på Fanø. En weekend, hvor der kom strikketosser fra hele verden både for at lære, men også for at lære fra sig - og hvor jeg selvfølgelig måtte med! :-)

Sidste weekend blev det så endelig (!) tid til min festivaldebut (efter halvandet års venten, da den kun bliver afholdt hvertandet år..) Jeg glædede mig som et lille barn og landede på Fanø fredag eftermiddag med alle sansekanaler åbne :-)

DUODU modeshow
Efter indlogering på Sønderho Feriekoloni, en tur til stranden og lidt aftensmad på kolonien med stjernedesserten over alle desserter: Henkogte pærer med råcreme! var jeg klar til mit første festival-arrangement: Modeshow med DUODU i Fanøhallen.

Køen var lang, men gjorde ingenting da vejret var skønt og stemningen var høj af forventning til aftenen og til resten af weekenden. Jeg fik plads på bagerste række sammen med Kir og Bettina - 2 dejlige strikketøser, der ligesom jeg var tilpas fjantede og på ingen måde opførte os ift. vores alder. Total skønt selskab (og undskyld til dem der sad i nærheden, og som synes der var lige vel rigelig aktivitet på bagerste række! :-))
Moebius
Lørdag morgen drog jeg afsted mod Nordby for at nå til formiddagens workshop der startede kl. 9. På Fanø ligger der 3 byer: Nordby, Rindby og Sønderho. Nordby ligger nord (tadaaaa...) og er hovedbyen, Rindby ligger vestpå og Sønderho ligger syd. Fanøs hovedvej går fra Nordby til Sønderho og kl. ca. 8.45 var trafikken stærkt præget af konebiler, med i snit 2 damer i hver - enten på vej syd- eller nordpå :-)

Min formiddagsworkshop var med Lillin Villadsen fra Livi strik. Målet var at lære at strikke en moebius.


En Moebius er en halv-snoet ring, hvor opslagningen er gjort i midten af røret og hvor man på en strikket omgang får strikket på begge sider af opslagningen (altså indefra og ud).

Meget sær teknik, men når først opslagningen er lykkedes er det bare derudaf med det mønster man skulle ønske sig. Man skal dog være opmærksom på at på den ene side af opslagningen vil retsiden vende ud af og på den anden side af opslagningen vil vrangsiden vende ud af.. Moebiussen er jo snoet i forvejen, så man vil altid kunne se både vrang- og retsiden - og så gør det jo ikke så meget.

Det aktive strikketøj jeg har på pindene lige nu er fortsættelsen af denne workshops moebius. Når den er færdig har jeg garn til et andet Moebius projekt - jeg er spændt på at se om jeg kan huske hvordan opslagningen blev gjort :-)

Knit one below
Lørdag eftermiddag og søndag formiddag havde jeg booket mig ind på workshops med Elise Duvekot, der har skrevet "Knit one below".
 
Teknikken går ud på at man kun strikker hveranden maske og ved den anden maske strikker man i stedet i masken nedenunder. Det minder meget om patentstrik ift. fleksibilitet, men det giver en anden bagside end patentstrik.


Teknikken tager sig bedst ud med 2 forskellige garner - enten forskellige i farver eller i materialer/struktur. Jeg havde taget 2 Shetlands uldgarner med som desværre ikke egnede sig helt vildt godt til denne teknik. Det kunne sagtens lade sig gøre at strikke med det, men der skulle strækkes og hives i det færdige arbejde for at maskerne kunne falde på plads. Et glattere garn ville have været bedre..

Gallamiddag
Udover workshops og modeshow deltog jeg også i gallamiddag lørdag aften. Dejlig mad og godt selskab, men det var en lang aften efter en lang dag med mange inputs - og hvis ikke det var fordi at der var præmier i vente efter desserten, så var jeg smuttet hjem efter hovedretten. Mine sidemænd og jeg holdt dog gejsten og humøret oppe med lidt strik i pauserne. Det er 1. gang jeg nogensinde har kunnet tage strikketøjet frem under en middag - eller i det hele taget har medbragt det til en middag ;-)

Indkøb... (næsten ikke noget..)
På en strikkefestival er der jo selvfølgelig også mulighed for at købe garn. Jeg havde regnet med at jeg ville få mange nye input, men som garvet garnshopper var der desværre ikke særlig meget som jeg ikke havde set før. Der var nogle gode tilbud, men de fleste garner var nogle tunge uldgarner, der kradsede lidt for meget til min smag. Men.. dermed ikke sagt at jeg ikke fik investeret i noget garn ;-)

Her er hvad garnlageret blev suppleret op med:

Erfaringer til 2013
- og det er ikke sure opstød, men bare små huskere som vil gøre MIN festival 2013 bedre end 2011 :-)
 • Bo i nærheden af de workshops som du skal deltage i.
  Det blev til i alt 12 gange frem og tilbage mellem Sønderho og Nordby.. :-)
 • Bo i sommerhus sammen med andre strikketosser
  Det er billigere, hyggeligere og der er mulighed for at få sit eget værelse..
 • Køb ikke garn hjemmefra til workshops
  Du bliver fristet derovre til at købe noget andet, så glem det..
 • Book max en halv dags workshop pr. dag
  - der skal også være tid til kaffe, strik og sludder i solen :-)
 • Hold fast i den gode smag.
  Hvis ikke du synes noget er pænt 1. gang, så er det heller ikke pænt 2. gang - også selvom du ikke har fundet noget andet du synes der er pænt..:-))

5 kommentarer:

 1. Lækker og detaljeret Fanø oplysninger.

  Jeg var også derovre, men deltog ikke i workshops. Læs evt. min blog om festivalen, for jeg var ikke i bil rundt på Fanø, men med det offentlige bustrafik, øv øv.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Puha Lis - jeg var faktisk så vidt på et tidspunkt i min planlægning at jeg overvejede at tage toget og leje en cykel derovre. Glad for at jeg lige fik målt afstanden mellem Sønderho og Nordby inden: ca 170 km + det løse i løbet af 2 døgn ville det være blevet til :-)

  SvarSlet
 3. Det virket gøy! Takk for at du delte opplevelsen med oss!

  SvarSlet
 4. Strikkefestival er virkelig for de indviet... og skønt at vi mødte hinanden der. Jeg overvejer at rykke fra kolonien til et bed and breakfest, da jeg har brug for fuld inhalering af oplevelsen og ikke vil stå for indkøb,madlavning,rengøring osv. Jeg er lidt et luksusdyr:)og priserne er ikke dyrer end kolonien.

  SvarSlet
 5. Bed & Breakfast er også klart en mulighed - det vigtigste for mig er muligheden for at få eneværelse og så er det også rart at vide hvem man deler badeværelse med. Lidt sær har man vel lov til at være ;-)

  Det var den fornøjelse at møde dig på Fanø - jeg glæder mig til at komme til dit næste strikkearrangement :-)

  SvarSlet