torsdag den 4. oktober 2012

Sarah Lund coming up..

Følger du med i "Forbrydelsen"? 1'eren står (til stadighed) soleklart for mig, 2'eren husker jeg i sporadiske billeder og et halvsløret plot, 3'eren forsøger jeg til stadighed at bevare overblikket i..

Én af de ting jeg dog kan huske fra alle sæsoner er Sarah Lunds hjemmestrikkede sweatre. Da "Forbrydelsen" tonede frem på skærmen igen for 2 uger siden var det med Sarah Lund i nyt sweater design. En zig-zag mønstret sweater med v-hals og holdt i farverne hvid, grå og sort. Designet mindede mig lidt om noget der var taget ud af et modeblad fra de tidlige 80'ere - ofte strikket i mohair og med flagermusærmer. :-) Sarah Lunds trøje var dog i uld og med tætsiddende ærmer - og egentlig ganske velsiddende.

Da jeg var nede hos min lokale garnpusher "Rok & Uld" i Roskilde ekspederede Lone i en tro kopi af Sarahs nye sweater fra Hjertegarn. Jeg skulle egentlig bare have et par rundpinde, men blev grebet af stemningen og prisen: 235 kr. i materialer og udføres på pind 6. Det var vist lige et projekt der var til at overskue :-)


Så nu er jeg i gang - Lone mente at det kunne jeg sagtens klare på et par aftener.. Jeg vil så tro det tager mig en lille uges tid alt efter næste uges aktivitetsniveau :-) Men det er dog stadig et projekt der er til at overskue.

Da jeg skulle finde et billede af Sarah Lund i hendes nye sweater stødte jeg på alle de andre sweatre hun har haft på gennem serien. Sikke en publicity den serie har givet til hjemmestrik :-)

I øvrigt hedder det sig at Sofie Gråbøl i tidernes morgen valgte den hjemmestrikkede sweater som Sarah Lunds foretrukne garderobe fordi sweateren understreger at hendes karakter ikke bruger hendes seksualitet til at markere sig. At hun har selvtillid og hviler i sig selv.

Ikke dårligt for en sweater :-)

7 kommentarer:

 1. Faldt over din blog, da jeg søgte på Sara Lund-trøjer...de er SÅ fine, hvem der bare kunne strikke...suk!
  Mvh Mia

  SvarSlet
 2. Jeg er i gang med den blå og hvide. Jeg er vild med den kombi. Men den "nye" med v-mønsteret er også rigtig flot. Jeg glæder mig til at se resultatet her hos dig :-)

  SvarSlet
 3. Jeg synes bare ikke den model Hjertegarn har lavet er nær så flot som den originale. Den ligner en sæk, mens den "rigtige" ser ud til at have en bedre pasform. Kan ærgre mig over, at jeg ikke har gemt det mønstre fra min fortid. Hold op hvor vi strikkede den model i 80'erne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange færinger, der ligger inde med opskriften på originalsweateren Gitte :) Prøv at søge den på en af de færøske strikke-klubs-sider på Facebook.

   Slet
 4. Det kan du have ret i Gitte og pt. kæmper jeg lidt med halslukningen :-( Den blev for løs i første omgang, så nu er der pillet op og så skal der genstrikkes.
  Jeg synes også originalen var lidt tung i det, så jeg har droppet de grå sider forneden og istedet har jeg ladet den gå ned i en spids for og bag - det giver et meget lettere udtryk. :-)

  SvarSlet
 5. Hej
  er vild med Sara lund Sweateren, den med stjerner, hvor kan jeg søge opskrift.
  Vh Lissa

  SvarSlet