mandag den 7. januar 2013

Sikke et Drama

Så blev jeg langt om længe færdig...!

Jeg har siden oktober været i gang med Drama af Lisbeth Degn. Det er et retstrikket tørklæde fortrinsvist i uld, men med effektpinde i hør ind imellem. På pinden med hørgarn laves der omslag, som slippes på den næste pind med uld - og vupti! så er der små øjne i tørklædet :-) Efter en omgang filtning i vaskemaskinen filter ulden, mens hørgarnet står tilbage som det er. God effekt!

Tørklædet, der er riet fast til
lagenlærred inden det skal filtes

Tørklædet efter filtning


Opskriften fandt jeg hos Sommerfuglen og faldt pladask for teknikken, processen og ikke mindst den lækre lilla lyng farve. Men hvis jeg lige havde brugt 5 minutter på at tænke mig om, så kunne jeg måske godt have nøjes med at lave en strikkeprøve, et lille iphone etui eller lignende for at få stillet min lyst.. men nej, jeg skulle selvfølgelig lave det lange tørklæde/sjal.. Intet mindre :-)

Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet, men hold nu op hvor har det været besværligt at strikke med hørgarnet og omslagene der filtrede sig ind i hinanden - og der skal altså gå rigtig lang tid før jeg kaster mig over hørgarn igen..

5 kommentarer:

 1. Det blev superflot! håber det var besværet værd ;) det minder faktisk om en marianne isager model jeg lige har kigget lidt på :)

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. Jeg synes bestemt, at tørklædet er alle dine anstrengelser værd. -det er super flot! Jeg kan godt lide kombinationen af hørgarn og filtet uld, ret spændende. Ha' en god dag :)

  SvarSlet
 4. spændende tørklæde :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 5. Hej Strikketoss
  Jeg kan huske da du pakkede Roskilde ind i strik. Det var ret fedt.
  Jeg følger en bog som hedder:
  http://mitkrearum.dk/
  De er ved at pakke Læsø ind i strik. Jeg ved ikke om du har set det.
  Venlig Hilsen Laila Mortensen

  SvarSlet