fredag den 12. november 2010

En "strikket" krukke..

Udover strik har jeg stor glæde af at "lege med ler" :-)

Glasurer kan være flotte og fascinerende, men jeg synes nu at det er modelleringen og at skabe de små detaljer der er det sjoveste.

Jeg kan sidde i flere timer og dage og fifle med en enkelt ting - og selvom resultatet ikke altid lever op til de mange timers forventningsfulde detaljearbejde, elsker jeg disse timer, hvor alt kan lade sig gøre og hvor det kun er fantasien der sætter grænser..!

Onsdag aften kom denne kreation ud af ovnen: En "strikket" krukke til de strikkepinde der pt. ikke er i brug :-)
Hvad er der på pindene pt.?
Den sidste uges tid har budt på mange dejlige forlystelser, hvor strikketøjet ikke lige har været til at tage med.  Det er derfor stadig Løvfald der er gang i.

Nederdelen bliver strikket med 2 tråde - en tynd alpaca (mørkegrå) og et tyndt uldgarn i skiftende farver. Den gennemgående mørkegrå alpaca sikrer en sammenhæng mellem de tilfældige farveskift - eller i hvert fald en sådan nogenlunde sammenhæng.

De fleste af mine farveskift og farveovergange har jeg været tilfreds med, men jeg fik desværre lavet et farveskift der skar lidt for meget i øjnene.. De første par dage prøvede jeg at overbevise mig selv om "det skal heller ikke være så kedeligt" og "det vænner du dig til, når hele nederdelen er færdig..", men tilsidst var jeg alligevel for irriteret på det og pillede op.

For nogle år siden ville jeg troligt have strikket baglæns i flere dage i skræk for at tabe maskerne, men med årene er jeg blevet mere modig, så arbejdet blev pillet af pindene og forsigtigt trævlede jeg op til et par pinde før det grælle farveskift. Stille og roligt blev alle masker puttet på pinden igen - og de masker der havde snoet sig eller vendt sig forkert blev rettet ind på de sidste par pinde med "baglæns strik".

Nu er jeg kommet godt videre med farverne - og styrer tilfældighederne med hård hånd :-)Næste uge byder på en VIP-vagt, der kræver at forlystelser udenfor hjemmet bliver holdt på et minimum. Heldigvis giver det så bare mulighed for masser af strikketimer derhjemme - og det er jo bare en af de bedste forlystelser :-)

2 kommentarer:

 1. Rart at høre at der er andre end mig, der gør tingene på en besværlig måde for at undgå at gøre det endnu mere besværligt.. Jeg kører efter parolen: lav ALDRIG fejl ;o) for jeg kan for eksempel ikke finde ud af at samle en tabt maske op igen, så det betyder, at jeg må strikke baglæns indtil jeg er rimelig sikker på, at det er i orden igen.. i virkeligheden "forstår" jeg overhovedet ikke strikketøjet og derfor synes jeg det er vildt besværligt, når noget går galt og skal rettes.. Hvis ikke jeg havde min mor til at redde mig, tror jeg aldrig jeg havde strikket noget som helst i mit liv! Den er drønflot din nederdel - næste gang må du da gerne vise det, du ikke var helt tilfreds med også! :o)

  SvarSlet
 2. Hej Kristin
  Det er faktisk med på billedet fra sidste indlæg.. Jeg havde efter en sart lysegrøn lavet en knaldrød stribe efterfulgt af en lyslilla.. Det holdt altså ikke i virkeligheden :-)..
  Jeg pillede op til jeg nåede det lysegrønne og fortsatte lidt tone i tone.
  Det dér med at "forstå" strikketøjet er helt rigtigt set.. Det er først indenfor de seneste år at jeg fx. har fundet ud af at trække en maske op igen (en hæklenål er guld værd :-))

  SvarSlet