tirsdag den 30. november 2010

Løbemasker under kontrol

Tirsdag aften tilbragte jeg på Gentofte bibliotek i dejligt selskab med Lotte Kjær og en masse andre strikketosser.

Lotte Kjær har specialiseret sig i beklædning, hvor der indgår løbemasker. Løbemasker er masker der - selvsagt under kontrol ;-) - tabes og dermed laver nogle lange baner ned til hvor masken blev slået op.


Udover at skabe en designmæssig effekt, er maskerne også med til gøre tøjet fleksibelt. Hvor man den ene dag kan vælge at stikke hovedet gennem en trøjes ærmegab og armen gennem halsudskæringen - kan man den anden dag vælge at bære trøjen omvendt på etc.

Løbemaskerne gør at trøjen kan bære at blive båret og strukket i forskellige retninger - og gør at det samme stykke tøj kan få rigtig mange forskellige udtryk med løbemasker foroven eller forneden, med kort ryg og langt front eller omvendt. Jeg skal helt klart på et tidspunkt prøve at lave en af Lottes trøjer i nogle af mine mange uldrester.

Lotte slutter gerne af med at filte alle hendes trøjer, sjaler etc. Hun filter i vaskemaskinen uden sæbe ved 30-40 grader i en halv time af 3-4 omgange. Mellem hver vask tager hun tøjet ud, strækker det lidt ud hvor det trænger - og fordi hun kun filter det en halv time ad gangen kan hun styre processen og stoppe når tøjet er filtet nok.

Lotte havde en masse af hendes færdige ting med som vi kunne røre ved og prøve på alle mulige måder. Hun startede ud med at vise hvordan hun brugte forskellige materialer i hendes modeller. Nogle af de lidt mere særprægede ting var bl.a. denne hat, der er strikket af gavebånd.Måske lidt mere sjælden end køn, men tanken er sjov. Ikke mindst åbner det helt klart op for nye muligheder til dette års gaveindpakning.. Beware out there.. :-)

Udover gavebånd havde hun også eksperimenteret med indsatser af laminerede blade, gavepapirer etc. Nedenstående trøje er et eksempel på dette.Den er strikket i fiskesnøre og et tyndt uldgarn (de streger der "tegner" romberne). I romberne har hun listet lameringsstykkerne ind og givet dem en omgang med symaskinen - og efter en gang filtning trækker uldgarnet sig sammen mens fiskesnøren forbliver uændret. Spændende, flot og meget anderledes..

I andre af hendes modeller havde hun strikket kassettebånd (!) sammen med et tyndt uldgarn. Det gav en meget flot effekt med det skinnende kassettebånd og det matte uldgarn. Jeg faldt for denne bluse (beklager det dårlige billede - kameraet i min mobil er ikke helt noget at råbe hurra for..), hvor der i det øverste stykke er strikket striber af kassettebånd ind - og hvor halskanten og striberne på ærmekanterne er strikket i strimler af gammelt sengetøj. :-)
Trøjen var der pt. ikke nogen opskrift på, men man kunne købe den færdige model af Lotte. Efter et pristjek måtte jeg dog erkende at hvis der også skal være til julegaver til familien og snarligt bilsyn måtte jeg nok holde lidt igen... Men flot var den - og prisen.. jo det var såmænd "sølle" 2200 kr. :-|

Udover hendes mange trøjer havde Lotte været så fræk (læs: smart) at tage garn - og ikke mindst en Dankort terminal - med, så lidt garn fik lov til at komme med hjem til Roskilde..:

2 nøgler boucle garn blev det til - ét i en dyb, dyb lilla (1032) og et i en absolut lækker varm gul (1034). Jeg synes gul er en dejlig farve, men det er meget meget sjældent at jeg kan finde garn der har den helt rigtige nuance. Enten er det babygul, citrongul eller ovre i det orange. Denne gule er mørkegul - en blanding af sol- og banangul med et strej af karry.. Det er da ikke svært at forestille sig, vel? ;-) Garnet er fra det gamle Naturfiber, der er blevet opkøbt af Canard.

De 2 nøgler boucle skal bruges til 2 separate projekter (de er ikke lige tone-i-tone ;-)). Det ene af projekterne har jeg allerede bestemt mig for: En stola/sjal med løbemasker fra Lottes (pt. eneste) bog "Slip maskerne løs" - det andet projekt tænker jeg lige lidt over..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar