søndag den 28. november 2010

Pynt til træ og kage..

I går modtog jeg min 1. søndag i advents-gave - en norsk bog om strikkede julekugler :-)

Jeg så den omtalt på en anden blog: pinnehobby.blogspot.com og blev fristet til lidt selvforkælelse - og måtte straks bestille den hos Cappelendamm.no.Bogen er flot og fin med mange forskellige mønstre (55 stk. + et par vanter).

Mit første forsøg skal være i metallic garn (jeg er lidt til glimmer.. :-)) - og regner altså ikke med at det bliver et rensdyr mønster eller snekrystaller jeg kaster mig ud i.. Men mon ikke det kan blive til en stribe eller tre?

Kager og strik
På min tur rundt på nettet faldt jeg også over denne video. Når nu juletræet bliver plastret til med strikkede julekugler (NOT!), så skal konfekten da også have en tur.. ;-)
Min kollegas kone Louise er i lære som konditor og hun har allerede kastet sig ud i det. Prøv at se hendes kageblog på www.kommoden.dk.

Hvad er på pindene pt.?
Jeg er løbet tør for rester til min "Løvfald" - eller dvs. jeg er løbet tør for rester i de rigtige farver.. :-) Jeg mangler sådan ca. 12 cm før nederdelen er færdig. Jeg skrev til Tøndering Strik i sidste uge og bad om et par rester - og ventetiden har jeg brugt på at strikke huen til min mor om igen.

Om igen fordi jeg for en måneds tid siden havde lavet den i en størrelse small kombineret med højden fra en large (12 cm). Den blev alt for kort og fungerede mere som en kalot end en hue. Jeg pillede huen op igen og lagde 5 cm til - og nu er den blevet god.Det er ikke en "pose"-hue, men den kan godt komme ned om ørerne.
Hvis ikke den passer bliver den bare pillet op igen og "strukket" forfra. :-)

Huen er strikket i Marianne Isagers Alpaca 3 - det lækreste tykke og bløde garn, der ikke kradser. Se evt. farvekort hos Sommerfuglen.dk.

Næste uge..
Hvis vejret er til det skal jeg tirsdag aften til foredrag med Lotte Kjær på Gentofte bibliotek. Lotte har lavet en masse opskrifter hvor der indgår løbemasker (dvs. masker der bliver kontrolleret tabt af pinden.. :-)) - og det bliver spændende at høre om og se hendes ting. Hun har de sidste par år haft en stand på Kunsthåndværkermarkedet ved Vor Frue Kirke, hvor hun bl.a. har haft nogle flotte trøjer/jakker med.

På onsdag d. 1. december bliver mit bidrag til Den Kreative Pakkekalender åbnet. Pakken kom frem til Århus tirsdag og jeg glæder mig til at se om pakken falder i TheVintageHausfrau's smag.

2 kommentarer:

  1. Hej Anne - glæder mig til huen, den ser dejlig ud - og er færdig lige på det rette tidspunkt! Kh mor

    SvarSlet
  2. Hej mor. Det var godt. Jeg tager den med til dig næste søndag, så kan den prøves på - og evt. godkendes :-) Kh Anne

    SvarSlet