tirsdag den 28. december 2010

Strik a la carte

Så er den endelig kommet! Altså hjem på min boghylde, for den har været ude i handlen siden ultimo november.

Og hvis ikke du helt ved hvad jeg taler om, så er det altså Marianne Isagers reviderede udgave af "Strik a la carte" - nu med titlen "Strik a la carte 1". :-)


Den første udgave af "Strik a la Carte" udkom i 2003 og har været udsolgt fra forlaget i mange år. I stedet har jeg måttet ty til bibliotekets hylder - og ikke fordi der er noget galt med biblioteket - men strikkebøger vil jeg altså helst selv være ejermand af. Så kan jeg altid finde dem på hylden til opslag, inspiration og referencetjek :-)

Den nye udgave af "Strik a la carte" skulle indeholde de samme opskrifter som den gamle udgave - men opskrifterne er blevet gennemgået og tilpasset de erfaringer Marianne Isager har gjort sig siden 2003. Jeg synes det er dejligt at Marianne har givet sig tid til at finpudse opskrifterne - i stedet for bare at lave et genoptryk af 1. udgave (som hun eller forlaget sagtens kunne have valgt at have gjort).

Bogen indeholder rigtig mange dejlige klassiske opskrifter og bagerst et hurtigt og overskueligt opslagsværk fra Åse Lund Jensens bog "Strikning". I opslagsværket er der illustrationer for ind- og udtagninger, vendestrik, de mest anvendte snoninger, hvordan man syr sammen med maske- eller madrassting, gobelinstrik og sidst men ikke mindst er der anvisninger til hvordan man kan beregne sin egen model. Meget anvendeligt!

Et af de første projekter jeg skal i gang med fra denne bog er Zigzag-jakken. Jeg prøvede den på til et foredrag med Marianne i efteråret - og blev noget så forelsket i den. Den er strikket med en tråd tynd alpaca og en tråd tynd uld, og udover at være let i garnet, lun at have på, så har den bare nogle flotte effekter med skød og striber.


Jeg har endnu ikke set bogen hos nogle af de klassiske boghandlere - men både hos Sommerfuglen i Kbh. og Garnhøkeren i Roskilde kan man købe den for 250 kr.

I øvrigt så er Marianne i gang med en "Strik a la carte 2", som hun regner med kommer ud til sommer.. :-)

Hvad er der på pindene pt?
Jeg har benyttet juledagene til at få gang i mit vinterprojekt Nostalgi af Anette Danielsen. Hver gang jeg starter på et strikkeprojekt med enten et avanceret hulmønster eller snoningsmønster tænker jeg "Dét kommer jeg aldrig til at kunne udenad.." Men efter et par gentagelser af mønsteret er der dog en hel del der hænger ved. :-)


"Nostalgi" er dog noget af en udfordring - ikke bare pga. snoningerne, men også fordi der er en del ind- og udtagninger gennem hele modellen. Det er derfor dejligt at have ferie og have tid til at komme igennem disse lange passager, hvor man skal have tungen lige i munden - og så regner jeg med at ærmer og krave er lidt nemmere at gå til og derfor meget passende når hverdagen starter igen.

5 kommentarer:

 1. Tillykke med din nye bog.
  Jeg købte min da den udkom, den var kult dengang! Næsten lige som yngre Isager er i dag.
  Jeg har strikket rigtig mange af modellerne. De er fantastiske synes jeg, og tidsløse.
  God vind i pindene
  Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Tak skal du have :-)
  Da jeg satte Mariannes bog på plads i reolen faldt jeg over Helga Isagers "Strikketøj". Der er nu også nogle søde modeller i den..

  SvarSlet
 3. Jeg fik fat i den første engang sidste år hos en gårdbutik, der holdt ophørsudsalg!! Fantastisk, for jeg havde efterlyst den i flere strikkefora! Men må nok også have den nye...

  SvarSlet
 4. Hvor heldig har man lov at være Lavendel! Jeg lavede et koncentreret raid af antikvariater, køb-og salg sites etc., men forgæves. Stor var min glæde derfor da jeg i sommers hørte at den kom i en ny udgave. :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med vidunderet, jeg har det som du strikkebøger må man selv eje, en dejlig tillægs gevinst med et opslagsværk af Åse Lund Jensen - den kvinde vidste hvad hun talte om !!!!

  Glæder mig meget til at se din Nostalgi

  JANE

  SvarSlet